Loading...
Industrial Complex Polimark

Concept Design, Preliminary Design, Detail Design, Construction Supervision

CLIENT: Polimark

STATUS: Constructed

LOCATION: Belgrade, Serbia

BUILDING AREA: 10.500m2

ARCHITECTS: Jugoslav Janjić, Nebojša Jeremić, Goranka Trivanović, Radovan Šterić, Igor Zajmi, Petar Stjelja, Jasmina Abu El Rub, Filip Gržetić

 

HEAD OFFICES FOR POLIMARK DESIGNERS ARE LOCATED AT THE TOP LEVEL OF UNISOL HQ. THE INTENTION WAS TO CREATE A WORKING AREA FOR THE UNISOL DESIGN TEAM, AS WELL AS A LARGE SHOW KITCHEN FOR PREPARATION OF NEW PRODUCTS AND EXPERIMENTS.

 

The entire floor level is treated as an open-space with a few private offices, a meeting room and a kitchen. In order to unite the space in a single open area all separation walls are treated as glazed, fully transparent. The central area is an open-space office, with two small private offices completely enclosed in glass. The kitchen and interactive meeting room are the highlight on this floor. Those areas were designed to support high cuisine standards with a central preparation island and various high-end devices for cooking. All used materials are high quality, resistant to high temperatures. The interactive meeting room is separated from the kitchen with a glazed wall, so the visitors and audience can observe the food preparation. It is more than clear that modern materials enrich this area for both employees and visitors. Beige, brown and green tones are dominant, and make work more enjoyable and pleasant.